خصوصیات مدیران صنعت حمل و نقل ریلی

در پاسخ به نظرات کارشناسانه دوست عزیز ن.ع

قلم رسا و توان تحلیل شما، نشانگر اینست که تجربه خوبی در این صنعت دارید و نوع نگارش شما هم نشانگر تعلق خاطر و علاقه زیاد شما به این صنعت است.

بلی در تأیید فرمایش شما مبنی بر لزوم دقت در سپردن مشاغل مدیریتی راه‌آهن به افراد مجرب و ذیصلاح، چند جمله زیر را خاطرنشان می‌کنم. سازمان مدیریت صنعتی در تحقیق و تحلیلی که سال 1353 از مشاغل این صنعت انجام داده است به 5 دلیل زیر ، مدیریت در راه‌آهن را دشوارتر از سایر سازمانها می‌داند و اعلام می‌دارد که در انتخاب مدیر باید دقت بیشتری را معمول داشت، در غیراینصورت تبعات جبران ناپذیری را باید تحمل نمود.

  1. حساسیت در مشاغل
  2. تنوع مشاغل
  3. تحرک و پویایی
  4. پراکندگی جغرافیایی
  5. نظام انسان - ماشین

به عبارت دیگر بهترین انتخاب در این مجموعه، گزینش از میان نیروهای داخلی است. بطوریکه تسلط به 1 زیر بخش فنی و همچنین آگاهی از 4 زیر بخش دیگر، پیش نیاز واگذاری مسئولیت است.

از طرف دیگر، یک اصل غیرقابل انکار در مدیریت، عبارتست از اینکه: هرچه به سمت مشاغل  رأس سازمان می‌رویم ، نیاز به توانایی های تخصصی کم و در عوض نیاز به مهارت‌های عمومی بیشتر می‌گردد . ولی باید توجه داشت که این اصل، تنها با بکارگیری مشاورین مجرب و در آن هم در نوک هرم سازمانی میسر و معقول است. یعنی مثلاً وزارت راه یا حداکثر رأس زیرمجموعه‌های تابعه، و در صورتیکه به لایه‌های پایین‌تر سرایت کند. سازمان را دچار بیماری‌هایی می‌کند که در درجه‌ی اول، ایمنی که از ارکان اصلی است را حداقل کاهش می‌دهد.

جملاتی از برخی افراد که حداقل در آن زمان، واجد شرایط تصدی مشاغل خود نبوده‌اند با وجود اینکه سالها از خروج آنان از سازمان می‌گذرد هنوز در خاطر کارکنان زنده است که برخی از آنها عبارتند از:

  • برای تأمین کفش خط با کفش ملی هماهنگی شود.
  • ارتش با آن عظمت سالی 1 مانور می‌کند اینجا هر روز باید مانور شود.
  • چون از فضای آزاد گاباری عبور می‌کند 10% تخفیف داده شود. 
  • ...

البته برای اینکه، بعداً دستوری در این حدود، از ما بیادگار نماند می‌توان از گزینه آموزش کمک گرفت.  






نظرات:



متن امنیتی

گزارش تخلف
بعدی