سرفصل‌های درس ایمنی سیروحرکت

قصد نگارش جزوه‌ی ایمنی برای کلاس آموزش تکنسین سیروحرکت را دارم. لذا از کلیه‌ی افراد صاحب نظر، تقاضای همکاری در تعیین سرفصل‌های مناسب آموزشی را می‌نمایم. بر من منت گذاشته و رئوس مطالب مورد نظر خود را در پنجره نظرات ثبت نمایید. باشد که با همکاری گروهی، قدمی در جهت ارتقاء سطح علمی مشاغل سیروحرکت برداریم.






نظرات:

«یک دوست» می‌گوید:
« دوست عزیزی با نام ن.ع به نکته جالبی اشاره کردند : فقدان برسی کاهش اسیبها در زمان بروز سوانح در راه اهن . اما بنظر میرسد که در مورد پیشگیری از سوانح نیز اقدامات جدی صورت نگرفته است اقداماتی از قبیل برسی رضایت شغلی و تاثیر ان بر سانحه ,نقش بیماری جسمی وروانی و اعتیاد به مواد مخدر بر سانحه , کمبود صمیمیت و نبود عرق سازمانی وعدم تعامل بین کارکنان در سطوح مختلف شغلی و ... از جمله مواردی است که در پیشگیری از سانحه مورد ارزیابی قرار نگرفته است .»

بابا ایوالله
«بوذری» می‌گوید:
«سلام خوشحالم از اینکه در پنجره نظرات، گاهی اوقات چنین تجربیاتی درج می‌شود، دوست عزیز حتماً این مطلب را لحاظ خواهم کرد و قبل از چاپ جزوه آموزشی، نیز اطلاع رسانی خواهم کرد. امروزه موضوع اضطراب پس از واقعه‌ی ناخوشایند از مفاهیم مورد مطالعه کارشناسان مسائل انسانی است. که باید در راه‌آهن نیز مورد توجه قرار گیرد. با توجه به تجربه جنابعالی ممنون می‌شوم اگر بنده را از نظرات تجربی و علمی خود یاری فرمایید.»

واکنش سریع در هنگام سانحه
«ن.ع» می‌گوید:
«با سلام ،یکی از عواملی که همیشه در زمان کار در طولخط به آن فکر می کردم چگونگی عملکرد در هنگام وقوع سانحه بود ضمن اینکه در مقررات عمومی حرکت فقط نکات مبهمی در باره برخی سوانح ذکر شده و کارآیی عملیاتی چندانی ندارد،مثلا باز گذاشتن سوزن ورودی در هنگام فرار واگنها(بعنوان یکی از مراحل اقدام) در ایستگاههای علائمی تحت فرمان که فاقد مامور میباشد چگونه امکان پذیر خواهد بود؟ یا در هنگام بروز سوانح متعدد دیگر در لحظه وقوع چگونه باید عمل کرد که از شدت سانحه کاسته شود؟در حالی که در اکثر موارد وقوع سانحه با توجه به استرس و اضطراب ناشی از آن کمتر امکان اطلاع رسانی وکسب تکلیف در لحظه وقوع(لحظات طلایی) وجود دارد.پس ایجاد پیش زمینه ذهنی و دادن آموزشهای عملیاتی در کنار آموزشهای تئوری بطور شفاف و دائمی می تواند از خسارات ناشی از بی تجربگی مامورین در هنگام وقوع سانحه بکاهد.اینکه مامور چه عکس العملی در جهت کاهش شدت سانحه داشته باشد(حتی در مواردی که خود در اثر اشتباه مسبب ایجاد سانحه باشد)وچه اقداماتی انجام دهد بسیار مهم است.ما در آموزشها همیشه چگونگی پیشگیری از سوانح را مورد تاکید قرار داده ایم که کاملا منطقی است(پیشگیری بهتر از درمان است) اما اینکه اگر سانحه اتفاق افتاد چه باید کرد کمتر مورد توجه بوده است.امیدوارم تونسته باشم منظورمو برسونم.خیلی طولانی شد ببخشید!!!!!!! »



متن امنیتی

گزارش تخلف
بعدی